Gaiari buruzko orrialdeak: < [1 2] |
Bir büronun ödeme yapmamasıyla ilgili sorularım Haria hasi duena: avatar6
|
hukuk yavaş da işlese, çevirmen ihbarname çektiği zaman hukuk sürecin başlayacağını ve eninde sonunda sonuçlanacağını, ve öyle ya da böyle tüm masraflarıyla ve faiziyle birlikte ödemek zorunda kalacağını bilen tercüme büroları üzerinde çok etkili olacaktır diye düşünüyorum. | | |
İlk defa bir büro için çeviri yaptım. Birkaç gün içinde 4 çeviri yaptım ve toplamda 50-60bin karakter oldu. Ödemeyi sorduğumda her seferinde "bu hafta yatırırız", "yarın yatırırız" gibi şeyler söylüyorlardı. Şimdi de çevirileri veren müşterilerden çevirilerin ücretini almaya çalıştıklarını ve alınca banka hesabıma yatıracaklarını söylediler. Bütün bürolarda böyle mi işliyor yani bürolar önce müşteriden parayı alıp sonra mı çevirmene yolluyorlar? Eğer böyle oluyorsa neden daha önce "yarın yatırırız" dediler? Haftasonu da geçince 4. çeviriyi yapalı 3 hafta geçmiş olacak. Çevirilerin ücretini banka hesabıma yatırmazlarsa yapılabilecek birşey var mı? Bu büronun ismi blueboard'da yok fakat arama motorlarında üst sıralarda çıkıyor. Eğer böyle durumlarda yapılabilicek birşey yoksa ve parayı yatırmazlarsa bürolar için çevirmenlik yapmak pek cazip gelmiyor çünkü birçok büro her seferinde yeni çevirmenlere "beleşe" çeviri yaptırıp müşterilerden parayı alamadıklarını söyleyebilir. Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta. Ayrıca arama motorlarında adresi üst sıralarda çıkan ve profesyonelce dizayn edilmiş bir web sitesi olan bir büro da böyle yapıyorsa hangi büroya güvenebiliriz bilmiyorum.
[Edited at 2008-04-25 13:38]
Bu post'u gönderdiğinizde 3 hafta demiştiniz, ve sanırım şu an itibariyle 1 ay dolmuş durumda herhangi bir gelişme oldu mu? | | |
avatar6 Local time: 05:21 Ingelesatik Turkierara TOPIC STARTER Sonunda ödeme yaptılar | May 5, 2008 |
Geçen hafta bu büroyu hem hukuki yola başvurmakla hem de internette ifşa etmekle tehdit edince her zamanki gibi "bu hafta yatırırız" demişlerdi. Cuma günü hatırlatınca yatırdılar. Bugün bankadan kontrol ettim gerçekten yatırmışlar eksiksiz. | | |
Gonul Aydemir Turkia Local time: 05:21 Turkieratik Ingelesara + ... Gözünüz aydın! | May 5, 2008 |
Geçen hafta bu büroyu hem hukuki yola başvurmakla hem de internette ifşa etmekle tehdit edince her zamanki gibi "bu hafta yatırırız" demişlerdi. Cuma günü hatırlatınca yatırdılar. Bugün bankadan kontrol ettim gerçekten yatırmışlar eksiksiz.
Sizin adınıza çok sevindim. Gözünüz aydın olsun! | |
|
|
dikran d (X) Turkia Local time: 05:21 Frantsesatik Turkierara + ... İş emri göndermelerini isteyin | Jul 2, 2008 |
İşe başlamadan önce bir iş emri göndermelerini isteyin.
Elinizde bir kanıt olsun. Zaten ciddi bir şirket ise siz istemeden gönderecektir bu iş emrini.
Özellikle yeni açılan bürolara dikkat etmek gerekiyor. Son tecrübelerim bunlara fazla güvenilmeyeceğini gösteriyor. | | |
Daha pratik bir yolu var | Jul 3, 2008 |
Hukuki yollar oldukça karmaşık ve bıktırıcı. Ama bazı pratik yollar da yok değil. Mesela alacağınız olan yerin (diyelim şirket Kadıköy'de) İcra Mahkemesine bir takım formlar düzenleyip dilekçe ile başvuruyorsunuz. Alacağınızı kanıtlayan belgeler sunuyorsunuz (Burası önemli, satın alma siparişi teyidi ya da taraflar arasında yapılan anlaşma, fatura elden alındıysa alan kişinin adı ve imzası, kargo ile yollandıysa kargo makbuzu üzerinde "bu zarfta şu kadar t... See more Hukuki yollar oldukça karmaşık ve bıktırıcı. Ama bazı pratik yollar da yok değil. Mesela alacağınız olan yerin (diyelim şirket Kadıköy'de) İcra Mahkemesine bir takım formlar düzenleyip dilekçe ile başvuruyorsunuz. Alacağınızı kanıtlayan belgeler sunuyorsunuz (Burası önemli, satın alma siparişi teyidi ya da taraflar arasında yapılan anlaşma, fatura elden alındıysa alan kişinin adı ve imzası, kargo ile yollandıysa kargo makbuzu üzerinde "bu zarfta şu kadar tutarında fatura vardır" ibaresi olması lazım). Avukat falan tutmanıza gerek yok. İcra Mahkemesi ilgili yere beyanda bulunuyor. Karşı taraf ya alacağı ödemek ya da karşı dava açmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla elinizdeki ateş topunu karşı tarafın üstüne atmış oluyorsunuz. ▲ Collapse | | |
Rustam Sabirov Turkia Local time: 05:21 Azerbaijaneratik Turkierara + ... Bu Büro İle İlgili Blue Board Girişi | Oct 26, 2008 |
Özden hanım'ın da belirttiği gibi bu tür ödeme yapmayan, geç ödeme yapan, eksik ödeme yapan büroların isimlerini belirtmek, Blue Board'a giriş yapmak ifşa değil, diğer tercüman arkadaşların da bu gibi durumlarla karşılaşmaması için çok iyi bir önlem.
Bilmiyorum ödemenin yapılması üzerine giriş yaptınız mı, yapmadınız mı. Ödeme yapılmasına rağmen tercümanı geç ödeme yaparak zor durumda bırakan bu büronun bilgilerini bizlerle paylaşmanız çok iyi olurdu. | | |
Benim bazen 3 ay beklediğim oldu paramı alabilmek adına malesef piyasa böyle işliyor. Bir haftada yatıran da var 2 ay sonra para yollayan da hal böyle olunca insan soğuyor bu meslekten | | |
Gaiari buruzko orrialdeak: < [1 2] |
To report site rules violations or get help, contact a site moderator:
You can also contact site staff by
submitting a support request »
Bir büronun ödeme yapmamasıyla ilgili sorularım
No recent translation news about Turkia. |
Anycount & Translation Office 3000 | Translation Office 3000
Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.
More info » |
|
CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
|