Türkçe forum moderatörü "Hoşçakalın" der Haria hasi duena: Özden Arıkan
| Özden Arıkan Alemania Local time: 04:12 Ingelesatik Turkierara + ...
Sevgili arkadaşlar,
2004 Aralık ayından beri sürdürmekte olduğum moderatörlük işlevini bu sabah itibariyle bırakmış bulunuyorum.
Hepinize hayırlı olsun![](https://cfcdn.proz.com/images/bb/smiles/icon_biggrin.gif)
Herkese sevgiler ve bugüne kadar sağladığınız yardım için çok teşekkürler. Hep birlikte sohbete devam edelim...
Özden | | | Selcuk Akyuz Turkia Local time: 06:12 Ingelesatik Turkierara + ...
Sevgili Özden,
Yazacak çok şey var ama o kadar üzüldüm ki bu kararına, bir türlü düşüncelerimi toparlayıp yazamıyorum. Dört yılını, geceni gündüzünü verdiğine değse keşke. Türkçe forum için çok şey yaptın, eski üyeler daha iyi anlayacaktır senin katkılarını. Umarım senin yerine seçilecek yeni mod arkadaşımız kendisini senin kadar yormaz.
Çok teşekkürler | | | Cagdas Karatas Turkia Local time: 06:12 Bazkidea (2007) Ingelesatik Turkierara Yok böyle bir gol | Feb 27, 2009 |
Özden Arıkan wrote:
Sevgili arkadaşlar,
2004 Aralık ayından beri sürdürmekte olduğum moderatörlük işlevini bu sabah itibariyle bırakmış bulunuyorum.
Hepinize hayırlı olsun
Herkese sevgiler ve bugüne kadar sağladığınız yardım için çok teşekkürler. Hep birlikte sohbete devam edelim...
Özden
Hani nasıl diyor siz Türkler, "Allah'ım olamaz, doğru mu bu?"
Özden Hanım, ağır geldik değil mi? Çekemediniz değil mi? Şunun şurasında 2004'ten beri 4 yılcık geçmiş. Ne çabuk sıkıldınız?
Özden, senin kadar güzel fırçalayacak kişi nereden bulacaklar yahu? İnanamıyorum ben valla. Senin ikazların bile bir başka güzeldi. Senin moderatörlüğün olmadan, "Things will never be the same again" diyorum. Çok aranacaksın.
ProZ yönetimini masaya daha büyük teklifler getirmediği için kınıyorum.
Çok teşekkür ederim kendi adıma. Emeğine sağlık. Neyse yaa buradasın nasıl olsa... | |
|
|
Eline emeğine sağlık | Feb 28, 2009 |
Sevgili Özden,
Bu siteye ve bu foruma çok emeğin geçti. Buralara katılan bizlere çok emeğin geçti.
Onca yoğunluk ve ajandanın arasından buna vakit ayırdın. Az değil hem de dört yıl.
Diyecek tek şey var. Eline emeğine sağlık, ve bundan ötesi için bol şans.
Görüşmek üzere.
Sağlıcakla,
Nizam Yigit | | | chevirmen Turkia Local time: 06:12 Bazkidea (2006) Ingelesatik Turkierara + ...
Özden,
Moderatörlüğü bırakarak, önekinde sadece tercüman sıfatını içerenlerin arasına tekrar hoşgeldin diyorum.
Bu dört yıl içinde, her ne kadar ihtilafa düştüğümüz dönemler olsa da, yaptığın işin hakkını verdiğini ve bu şekilde nihayete erdirdiğini söylemek zorunda hissediyorum kendimi.
Sana, bu siteye adapte olmak konusunda bizlere öğrettiğin her şey için teşekkür ediyor ve tekrar aramıza hoşgeldin diyorum.
Ankara'dan selamlar | | | Özden Arıkan Alemania Local time: 04:12 Ingelesatik Turkierara + ... TOPIC STARTER Hepinize çok teşekkür ederim | Feb 28, 2009 |
Aslında moderatör olmadan önce bu forumda daha sık yazıyordum. Bundan sonra da herhalde öyle olur. Yani sizleri bir nevi kırk katır ile kırk satır arasında bırakmış oluyorum. Seçin beğenin - hehheh...
Görüşmek üzere, hepiniz mutlulukla kalın! | | | dikran d (X) Turkia Local time: 06:12 Frantsesatik Turkierara + ... İstifa eden bir moderatör daha... | Mar 1, 2009 |
Ben de moderatörlüğü bıraktım dün.
Hem Kudoz'a katılıp hem de moderatör olmak zordu.
Özden'e de teşekkür etmek isterim, "moderatörlüğüm" sırasında bana çok yardımcı oldu.
Moderatörlüğü devam eden ve yeni moderatör olacak arkadaşlara başarılar dilerim. | |
|
|
Siz tanıdığım en iyi moderatörlerdendiniz bu siteye girer girmez daha ilk yazımı silmiş ve beni uyarmıştınız. Forum kurallarına sizin kadar hakim birisi yok burda ayrıca size özel olarak sorduğum her konuda beni aydınlattığınız için teşekkür ediyorum | | | Serkan Doğan Turkia Local time: 06:12 Turkieratik Ingelesara + ... Buruk bir veda... | Mar 3, 2009 |
Sevgili Özden,
İlk başta moderatörlüğünü çok fazla kuralcı ve yıpratıcı olarak nitelendirsem de, daha sonraları bu katı uygulamaların proz perspektifini ve forum ortamını nasıl arındırdığını görüp anladıkça memnun oldum. Eminim Türkçe proz bütün alanlarda örnek gösteriliyordur şu an. Bilmiyorum yerini hangi başka değerli arkadaşa bırakacaksın. Elbette bu gönüllü iş, o kadar başka uğraş arasında çok yorucu ve zaman alıcıydı. Elvada... See more Sevgili Özden,
İlk başta moderatörlüğünü çok fazla kuralcı ve yıpratıcı olarak nitelendirsem de, daha sonraları bu katı uygulamaların proz perspektifini ve forum ortamını nasıl arındırdığını görüp anladıkça memnun oldum. Eminim Türkçe proz bütün alanlarda örnek gösteriliyordur şu an. Bilmiyorum yerini hangi başka değerli arkadaşa bırakacaksın. Elbette bu gönüllü iş, o kadar başka uğraş arasında çok yorucu ve zaman alıcıydı. Elvada değil ama şimdilik tatlı bir hoşçakal demek istiyorum sana.. ▲ Collapse | | | DehaCeviri Local time: 06:12 Ingelesatik Turkierara + ... Görüşmek üzere | Mar 7, 2009 |
Özden Hanım gerçekten de proz ile özdeşleşmiş bir kişiydi. Çeviri gibi ciddi emek ve mesai gerektiren bir iş kolunda proz'a önemli katkılarınız olduğunu gördük hep. Biz de kendisine hoşça kalın demek isteriz...
[Edited at 2009-03-07 13:51 GMT] | |
|
|
Özgür Salman Turkia Local time: 06:12 Ingelesatik Turkierara + ... Foro honetako moderatzailea
Özden hayırlı olsun ya, buralara yaz bari, göster yine kendini. | | | Sessiz sedasız | Mar 26, 2009 |
Çaktırmadan geri çekilen, ama yine "çaktırmadan" arada bir foruma göz atan birisi olarak, Özden'in veda notunu görünce, üzülmedim diyemem. Moderatör olduğunda ilk kutlayanlardan birisi bendim. Özden'den öncesi ve Özden'den sonrası arasında bir karşılaştırma yapabilecek kadar eski olanlar, Türkçe forumun bu "acar" forum moderatörü arkadaşa ne denli şey borçlu olduğunu yakından bilir.
Hatırladım...
Karşılaştırdım...
Ve "boşa geçmedi... See more Çaktırmadan geri çekilen, ama yine "çaktırmadan" arada bir foruma göz atan birisi olarak, Özden'in veda notunu görünce, üzülmedim diyemem. Moderatör olduğunda ilk kutlayanlardan birisi bendim. Özden'den öncesi ve Özden'den sonrası arasında bir karşılaştırma yapabilecek kadar eski olanlar, Türkçe forumun bu "acar" forum moderatörü arkadaşa ne denli şey borçlu olduğunu yakından bilir.
Hatırladım...
Karşılaştırdım...
Ve "boşa geçmedi" diyebiliyorum...
Teşekkürler Özden, dinlenmeyi haketmiştin!
SS ▲ Collapse | | | Özden Arıkan Alemania Local time: 04:12 Ingelesatik Turkierara + ... TOPIC STARTER Yorulduğumu nereden çıkardın, Selçuk? | Mar 27, 2009 |
Bütün güzel sözlerin için teşekkür ederim. Ama dinlenmek için ayrılmadım. Ayrılan tek kişi de ben değilim, kırka yakın moderatör bu görevi bıraktı son bir ay içinde.
Bunun nedeni moderatör rolünün değiştirilmesi veya daraltılması. Şimdi bu forumda yazılanları okuyunca, bu rolün zaten birçok kişi tarafından tek boyutuyla algılandığı açık. Ama bu da kaçınılmaz, çünkü görünür olan boyut bu. Oysa bu rolün asıl cazip yanı, sitenin, site... See more Bütün güzel sözlerin için teşekkür ederim. Ama dinlenmek için ayrılmadım. Ayrılan tek kişi de ben değilim, kırka yakın moderatör bu görevi bıraktı son bir ay içinde.
Bunun nedeni moderatör rolünün değiştirilmesi veya daraltılması. Şimdi bu forumda yazılanları okuyunca, bu rolün zaten birçok kişi tarafından tek boyutuyla algılandığı açık. Ama bu da kaçınılmaz, çünkü görünür olan boyut bu. Oysa bu rolün asıl cazip yanı, sitenin, site özelliklerinin şekillendirilmesinde söz sahibi olmaktı. Sonuçta bu şekillendirme işi bizim mesleğimizi etkiliyor ve sitenin sahipleri ve yöneticileri, meslekten gelme olsalar bile -ki birçoğu öyle değil- artık bilfiil bu mesleği icra etmiyorlar. Dolayısıyla mesleği icra edenlerin bu şekilde söz sahibi olması önemliydi.
Şimdi moderatörlüğün bu boyutu tamamen ortadan kaldırıldı ve moderatörlerin rolü sadece kuralları uygulamakla sınırlandı, yani bir tür gönüllü zabıtalığa indirgendi. Ayrılanların ayrılma nedeni bu. Ayrılmayanların kalma nedeni ise gönüllü zabıtalık etme hevesi değil tabii ki. İçeride kalmaya devam ederek bir şeyler yapma isteği ve inancı. Ben gürültü etmeyi sevenlerden olduğum için ayrıldım, hepsi bu.
Asıl söylemek istediğim şudur ki, benim moderatörken sorumluluk üstlendiğim alanlardan biri de iş ilanları ve çeviri şirketlerinin kayıtlarını içeren mavi veri tabanıydı Bu alanlar, 6-7 ayrı ülkeden, toplam 20'ye yakın dili okuyup anlayabilen yaklaşık bir düzine moderatörün sorumluluğunda geliştirilmişti ve ilk kez iş ilanı veren herkes titiz bir şekilde araştırılıyordu. Şu anda bu rol site elemanları tarafından üstlenilmiş durumda. (Moderatörler bıraktığı için değil; istifalar başlamadan önce işlerle ilgili alan moderatörlerin elinden alınmıştı. Dağılma sürecini başlatan faktörlerden biri de bu zaten.) Dolayısıyla, en azından bir geçiş döneminde, bu alanda eskisi gibi titiz bir denetimi garanti etmek güç. Sonuçta da iş ilanlarına başvururken veya önceden bilinmeyen çeviri verenlerle ilişki kurarken, şimdi artık herkesin kendi araştırmasını kendi yapması gerekiyor.
Bu noktayı vurgulamanın gerekli olduğunu düşündüm![](https://cfcdn.proz.com/images/bb/smiles/icon_smile.gif) ▲ Collapse | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Türkçe forum moderatörü "Hoşçakalın" der No recent translation news about Turkia. |
Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
| Trados Studio 2022 Freelance | The leading translation software used by over 270,000 translators.
Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop
and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |