Hangi konularda yazal覺m?
Haria hasi duena: Nizamettin Yigit
Nizamettin Yigit
Nizamettin Yigit  Identity Verified
Herbehereak
Local time: 10:24
Nederlanderatik Turkierara
+ ...
Dec 4, 2004

Merhabalar,

Forumlarda zaman zaman degisik konular tartisiliyor. Bazan sutliman olan ortamda aniden kasirgalar kopabiliyor veya bazan da Robespier'in giyotini, veya Demokles'in kilici ifadeleriyle kendini bulan geri donusu olmayan sonlari gorebiliyoruz.

Darwin'in evrimi biyoloji yapidaki degisim yerine sosyal yapidaki degisimdir diye anlatmis olsaydi fevkalade kabul gorecekti. Zira insan daima yasadigi veya yasamasi mumkun olan sorunlara karsi bilim ve bilgisini akilalm
... See more
Merhabalar,

Forumlarda zaman zaman degisik konular tartisiliyor. Bazan sutliman olan ortamda aniden kasirgalar kopabiliyor veya bazan da Robespier'in giyotini, veya Demokles'in kilici ifadeleriyle kendini bulan geri donusu olmayan sonlari gorebiliyoruz.

Darwin'in evrimi biyoloji yapidaki degisim yerine sosyal yapidaki degisimdir diye anlatmis olsaydi fevkalade kabul gorecekti. Zira insan daima yasadigi veya yasamasi mumkun olan sorunlara karsi bilim ve bilgisini akilalmaz bir sekilde degistirerek, artirarak sosyal olarak evrilmekte. Bu degisim surecinin belirgin urunlerinden birisi de her alanda kurallarla, hukuk ile, listeyle, metodlarla, protokollerle bezenmis bir insan hayati. Biz bunun adina modern insan hayati diyoruz.

Benim tavsiyem, nelerin tartisilabilecegi onceden listelensin, sonra "proz.com" un kural silsilesi icine yerlestirilsin, sonra da yoruma luzum kalmaksizin insanlardan sadece topic secimi yoluyla yazi post etmeleri istensin. Mekanik bir yapi olsa da, bireysel farkliliklarin genele olumlu veya olumsuz yansitilmasina bir nebze de olsa engel olcagi icin kullanilabilir bir metod.

Aksi halde "translation related" ifadesini her birimiz farkli algiliyor ve bu algilama farkindan dolayi iletisim ortaminda ister istemez gerginlik yasaniyor.

Neleri tartisalim, "off topic" olarak da yazisacak olsak hangi konulari "off topic" oldugu icin reddedip, hangi konulari "off topic" oldugu halde kabul edecegimize nasil karar verecegiz?

Bu konuda diger proz.com uyelerimizin dusuncelerini de merak ediyorum.

Saglicakla kaliniz.

Nizamettin Yigit

[Subject edited by staff or moderator 2004-12-14 10:25]
Collapse

Baybars Araz
Baybars Araz  Identity Verified
Local time: 12:24
Ingelesatik Turkierara
+ ...
dolaan maillere ve silinen mesajlara/konu bal覺klar覺na istinaden... Dec 4, 2004

Kimseyi su癟lamak, taraf olmak istemiyorum ama silinen konu bal覺klar覺 var. Hem de i癟eriinde kimseye hakaret edilmedii halde (Murat Bey'e ait olan ge癟en haftai癟i silinmi bir mesaj覺 silinmeden 繹nce g繹rme ans覺m olduu i癟in o mesaj hakk覺nda konuuyorum)... Ayr覺ca foruma eriimi bir kii taraf覺ndan yasaklanm覺 ah覺slar da var... Silinen mesajlar/konu bal覺klar覺 ve forumdan yasaklanan kiiler hakk覺nda hakl覺 sebepler burada belirtilmezse durumu daha 羹st mercilere 嚙... See more
Kimseyi su癟lamak, taraf olmak istemiyorum ama silinen konu bal覺klar覺 var. Hem de i癟eriinde kimseye hakaret edilmedii halde (Murat Bey'e ait olan ge癟en haftai癟i silinmi bir mesaj覺 silinmeden 繹nce g繹rme ans覺m olduu i癟in o mesaj hakk覺nda konuuyorum)... Ayr覺ca foruma eriimi bir kii taraf覺ndan yasaklanm覺 ah覺slar da var... Silinen mesajlar/konu bal覺klar覺 ve forumdan yasaklanan kiiler hakk覺nda hakl覺 sebepler burada belirtilmezse durumu daha 羹st mercilere ikayet ederek konu hakk覺nda onlar覺n bu silme eylemini ger癟ekletirenlerden sebeplerini 繹renmelerini isteyeceim...Collapse

Serkan Doan
Serkan Doan  Identity Verified
Turkia
Turkieratik Ingelesara
+ ...
Bu mudur abi? Dec 4, 2004

襤nsan kendini bu t羹r bir durumda 'b繹yle mi olacakt覺' kliesini telaffuz etmekten al覺koyam覺yor ger癟ekten. Onca iyi niyetli, insafl覺 ve i癟ten 癟abalar覺m覺zdan sonra, adeta bir tahkir edenler, edilenler ve ortada kalanlar sava覺m覺na d繹nen i癟inde bulunduumuz bu hadise 癟ou sevecen proz dostlar覺n覺 derinden yaralam覺 ve 羹zm羹t羹r. K繹t羹c羹l yorumlar覺 bir kenara b覺rak覺p, sitenin samimiyet 癟izgisi 癟er癟evesinde yeniden bir b羹t羹n olma 癟ar覺s覺na kulak asan bilmem olu... See more
襤nsan kendini bu t羹r bir durumda 'b繹yle mi olacakt覺' kliesini telaffuz etmekten al覺koyam覺yor ger癟ekten. Onca iyi niyetli, insafl覺 ve i癟ten 癟abalar覺m覺zdan sonra, adeta bir tahkir edenler, edilenler ve ortada kalanlar sava覺m覺na d繹nen i癟inde bulunduumuz bu hadise 癟ou sevecen proz dostlar覺n覺 derinden yaralam覺 ve 羹zm羹t羹r. K繹t羹c羹l yorumlar覺 bir kenara b覺rak覺p, sitenin samimiyet 癟izgisi 癟er癟evesinde yeniden bir b羹t羹n olma 癟ar覺s覺na kulak asan bilmem olur mu art覺k, ama ben "bitaraf olan berteraf olur" meseline ramen, halen taraflara bir demet zeytin dal覺 uzat覺lmas覺ndan yanay覺m. Bu kapal覺 ve bunalt覺c覺 Cumartesi akam羹st羹s羹nden hepinize umut dolu yar覺nlar dileklerimle sayg覺lar sunuyorum..Collapse

Nilg羹n Bayram (X)
Nilg羹n Bayram (X)  Identity Verified
Turkia
Ingelesatik Turkierara
+ ...
Yasaklar Cennetinde ! Dec 4, 2004

Yazmay覺n efendim, hi癟bir konuda yazmay覺n. Oturun oturduunuz yerde efendi gibi. Fikirmi, tart覺maym覺, tehlikeli eyler bunlar! C覺ssssss.

Uzun zamand覺r T羹rk癟e forumlara uram覺yordum. Konuyla ilgisi olmayan tart覺malardan bunalm覺t覺m. eytana uydum ve son g羹nlerde birka癟 forumda yaz覺lanlar覺 okumaya, takip etmeye balad覺m. eytana uymamak gerekirmi, yine can覺m s覺k覺ld覺, yine tad覺m ka癟t覺.

imdi de baz覺 yaz覺lar覺n silindiini, baz覺
... See more
Yazmay覺n efendim, hi癟bir konuda yazmay覺n. Oturun oturduunuz yerde efendi gibi. Fikirmi, tart覺maym覺, tehlikeli eyler bunlar! C覺ssssss.

Uzun zamand覺r T羹rk癟e forumlara uram覺yordum. Konuyla ilgisi olmayan tart覺malardan bunalm覺t覺m. eytana uydum ve son g羹nlerde birka癟 forumda yaz覺lanlar覺 okumaya, takip etmeye balad覺m. eytana uymamak gerekirmi, yine can覺m s覺k覺ld覺, yine tad覺m ka癟t覺.

imdi de baz覺 yaz覺lar覺n silindiini, baz覺 arkadalar覺m覺za da yasak geldiini 繹renerek iyice moralim bozuldu. Silinen yaz覺lar覺 okumam覺t覺m ama yasak gelen arkadalar覺n yaz覺lar覺nda yasa覺 hakl覺 g繹sterecek hi癟bir unsur g繹rm羹yorum. Akl覺ma tek bir neden geliyor, buna da inanmak istemiyorum.

Proz.com camias覺n覺n bir 羹yesi olarak silinen yaz覺lar覺n neden silindiine ve foruma girmesi yasaklanan arkadalara neden yasak getirildiine ilikin hakl覺 ve somut nedenlerin (tabii varsa?)繹rneklerle a癟覺klanmas覺n覺 talep ediyorum.

Nilg羹n Bayram
Collapse

Umit Altug
Umit Altug  Identity Verified
Ingelesatik Turkierara
+ ...
Ortada 癟繹z羹mlenmeyecek bir sorun yok Dec 4, 2004

Bu konunun yak覺nda herkes癟e kabul edilebilir bir 癟繹z羹me kavuturulaca覺na inan覺yorum. Bu kadar 癟ok say覺da insan覺n etkileimde olduu bir sitede baz覺 yanl覺 anlamalar, anlamazl覺klar veya hatal覺 uygulamalar olmas覺 ka癟覺n覺lmaz. Bu konuda g繹r羹 a癟覺klanmas覺n覺 k覺s覺tlamak veya bu bal覺覺 kapatmak istemedim. Yaln覺z, b羹t羹n arkadalardan ricam acele sonu癟lara varmamalar覺 ve daha serinkanl覺 bir yakla覺m i癟in biraz beklemeleri. Bu tip sorunlar gelip ge癟icidir ve hallolacakt覺r.

Balaban Cerit
Balaban Cerit  Identity Verified
Turkia
Bazkidea (2004)
Ingelesatik Turkierara
+ ...
yaz覺malar覺n kurallara uygun ve dost癟a olmamas覺 i癟in neden yok Dec 4, 2004

Bu sayfalarda, ayn覺 anda hem forum kurallar覺na uygun, hem dost癟a, hem de 癟evirmenlerin profesyonel ihtiya癟lar覺n覺 destekler dorultuda yaz覺malar yapamamak i癟in bir neden g繹rm羹yorum. Ge癟mite ne yaanm覺 olursa olsun, forum moderat繹r羹 mit Bey'in dedii gibi, "癟繹z羹mlenmeyecek bir sorun olmad覺覺n覺" d羹羹n羹yorum ama ilikileri olumsuz etkileyen mevcut gerginliin a覺lmas覺nda, y羹z y羹ze g繹r羹melerin de yararl覺 olaca覺 y繹n羹ndeki g繹r羹羹m羹 tekrarl覺yor... See more
Bu sayfalarda, ayn覺 anda hem forum kurallar覺na uygun, hem dost癟a, hem de 癟evirmenlerin profesyonel ihtiya癟lar覺n覺 destekler dorultuda yaz覺malar yapamamak i癟in bir neden g繹rm羹yorum. Ge癟mite ne yaanm覺 olursa olsun, forum moderat繹r羹 mit Bey'in dedii gibi, "癟繹z羹mlenmeyecek bir sorun olmad覺覺n覺" d羹羹n羹yorum ama ilikileri olumsuz etkileyen mevcut gerginliin a覺lmas覺nda, y羹z y羹ze g繹r羹melerin de yararl覺 olaca覺 y繹n羹ndeki g繹r羹羹m羹 tekrarl覺yorum. Bunun i癟in beklemek gerekiyorsa, tabii ki de beklenir; ancak bir vadede, baz覺 ileyi kurallar覺n覺 aran覺za yeni kat覺lan 羹yelere de a癟覺klarsan覺z, sevinirim.

L羹tfen meseleye benim gibi aran覺za yeni kat覺lanlar a癟覺s覺ndan bakmaya 癟al覺覺n; aylard覺r b羹t羹n mesajlar覺n覺z覺 dikkatle okuyup, ge癟mite neler olup bittiini anlamaya, sorunlar覺n nereden kaynakland覺覺n覺 癟繹zmeye 癟al覺覺yorum. Hen羹z tam baar覺l覺 olamasam da, bunun i癟in ciddi 繹l癟羹de vakit harc覺yorum. Herhangi bir atee k繹r羹kle gitmemek i癟in, emin olmad覺k癟a birey yazm覺yorum. Yap覺c覺 bir katk覺 getiremeyeceimi d羹羹nd羹羹m konularda, bo yere bir ey yazm覺yorum. Ama iler 繹yle bir noktaya geldi ki, bir okuduum mesaj覺, bir daha g繹remez oldum; d羹n akam, Sel癟uk Aky羹z'羹n gayet sakin ve nazik bir 羹slupta yazd覺覺 bir mesaj覺n覺 okudum; k覺saca "olaylar覺n gelimesini tam olarak takip edemediim ve anlayamad覺覺m i癟in u iyi yapt覺, u k繹t羹 yapt覺 diyemiyorum..." "...ne olup bittiini sahiden anlayam覺yorum..." "...Platinum 羹yelerden baz覺lar覺n覺n moderat繹rler olarak foruma destek vermelerini istiyor ve bekliyorum." gibi eyler yazm覺t覺. Sonra bu mesaj da yokoldu; nedenini anlamad覺m, kimse de bu konuda bir a癟覺klama yapmad覺. Elbetteki forum alanlar覺nda "asayiin salanmas覺" ve "yaz覺malar覺n anlam b羹t羹nl羹羹n羹 korumas覺" i癟in 繹nlemler olacak ama bu t羹r 繹nlemlerin a癟覺kca belirlenmi kurallar覺 olsa gerekir. Eer 羹yelerden forumlara kat覺lmalar覺 bekleniyorsa, bu kurallar覺n a癟覺kca ortaya konulmas覺nda, hangi 羹yenin ne zaman uyar覺laca覺n覺n, mesaj覺n覺n ne durumda silineceinin bilinmesinde yarar var. Aksi halde forumlar覺 takip etmenin, mesaj yazman覺n bir anlam覺 kalm覺yor.

Herkese kolay gelsin.
Collapse

sevinc altincekic
sevinc altincekic  Identity Verified
Ingelesatik Turkierara
+ ...
ne bileyim... Dec 4, 2004

Almanca benim dier bir dilim olduu i癟in, u Almanca foruma bir bakay覺m dedim konular ne....

eften p羹ften, kesinlikle herhangi bir bi癟imde ne desem de yanl覺 anla覺lmasam ikilemini yaratmayacak konular... hatta off-topic'lere de bakt覺m orada da 繹yle.

Yok ayol, biz Akdeniz insan覺y覺z, biz T羹rk羹z derken.... susmam gerektiini hat覺rlad覺m.

Batan al覺yorum...

eften p羹ften konular l羹tfen:

1. hava bug羹n ya覺l
... See more
Almanca benim dier bir dilim olduu i癟in, u Almanca foruma bir bakay覺m dedim konular ne....

eften p羹ften, kesinlikle herhangi bir bi癟imde ne desem de yanl覺 anla覺lmasam ikilemini yaratmayacak konular... hatta off-topic'lere de bakt覺m orada da 繹yle.

Yok ayol, biz Akdeniz insan覺y覺z, biz T羹rk羹z derken.... susmam gerektiini hat覺rlad覺m.

Batan al覺yorum...

eften p羹ften konular l羹tfen:

1. hava bug羹n ya覺l覺yd覺... (off-topic)
2. hava bug羹n g羹neliydi... (off-topic)
3. hava yar覺n da ya覺l覺 olacakm覺... (off-topic)
4. hava yar覺n da g羹neli olacakm覺... (off-topic)
5. bizim semte doalgaz geldi... (off-topic)
6. T羹rk癟e'de de/da ne zaman ayr覺 ne zaman bitiik yaz覺l覺r? (off-topic deil)
7. T羹rk癟e'de ya da m覺 yada m覺? (yok bu olmaz, burada da anlamazl覺k 癟覺km覺t覺)
8. Madde 7'de anlamazl覺k 癟覺kt覺ysa, Madde 6'da da 癟覺kar... o y羹zden Maddeler 6 ve 7'yi iptal ediyorum
6. doalgaz geldi ama hen羹z balanmad覺 (off-topic)
7. doalgaz balan覺rsa iyi ve ucuz 覺s覺n覺l覺yormu (off-topic)
8. doalgazla ilgili an覺lar覺n覺z (off-topic)

......

d羹羹nd羹m de yukar覺daki maddelerin hepsini iptal ediyorum. anlamazl覺k 癟覺kma tehlikesi 癟ok y羹ksek konular bunlar, 癟羹nk羹 b羹t羹n konumalar havalar nas覺l sorusuyla balar, ya biri yan覺t verirse!!

Ha buldum...

1. ve son madde:

ne???? o da m覺 olmaz? hay allah....
Collapse

Nizamettin Yigit
Nizamettin Yigit  Identity Verified
Herbehereak
Nederlanderatik Turkierara
+ ...
TOPIC STARTER
Y羹z Y羹ze G繹r羹meler Dec 4, 2004

Ben thread basligina sadik kalmak istedigim icin kisa yazacagim. Yazismalardaki sukunet ve guzellik yaninda, Balaban Cerit'in "fellow translator" ile tanismak fikri guzel. Kesinlikle boyle bir gorusme aslinda uzun uzun gunler veya basliklar dolusu yazismayla kazanilacak entellektuel birikimden daha fazlasini sadece bir aksam yemeginde degistokus etmenizi mumkun kiliyor.

Aslinda proz.com icin de yeni bir sey degil. Community basligi altindaki Powwows secenegi proz uyelerinin aralari
... See more
Ben thread basligina sadik kalmak istedigim icin kisa yazacagim. Yazismalardaki sukunet ve guzellik yaninda, Balaban Cerit'in "fellow translator" ile tanismak fikri guzel. Kesinlikle boyle bir gorusme aslinda uzun uzun gunler veya basliklar dolusu yazismayla kazanilacak entellektuel birikimden daha fazlasini sadece bir aksam yemeginde degistokus etmenizi mumkun kiliyor.

Aslinda proz.com icin de yeni bir sey degil. Community basligi altindaki Powwows secenegi proz uyelerinin aralarindaki iletisimi guclendirmek, uyelerin Verified olmasini saglamak vs gibi pek cok alanda faydasi gorulebilecek bir uygulama.

Henuz boyle organize bir tanisma gorusmesine katilamadim. Ancak sadece bir proz uyesi, platinum uye, ile tanisma ve yuzyuze gorusme firsati buldum.

Bu tanismadan duydugum memnuniyeti, iletisimde meydana gelecek sorunlari asmada bu tanisma / gorusmenin faydasini bir cumle ile anlatmak mumkun degil.

Dune kadar dijital bir kimlik olarak gordugunu bir sahis, birden bir arkadas, bir dost olabiliyor. Yaza Turkiye'ye geldigimde Ankaradakilerle bir powwow duzenlemeye ne dersiniz?

Saglicakla
Nizamettin Yigit

[Subject edited by staff or moderator 2004-12-14 10:26]
Collapse

zden Ar覺kan
zden Ar覺kan  Identity Verified
Alemania
Ingelesatik Turkierara
+ ...
Hangi konularda yazal覺m? Dec 11, 2004

Merhaba Nizamettin Bey,

ncelikle, s繹z羹n羹 ettiiniz g繹r羹menin kar覺 tarafta da b羹y羹k bir mutluluk yaratt覺覺n覺 ve tekrar覺n覺n beklendiini bilmenizi isterim. Tekrar覺 derken, iadesinden bahsediyorum, yanl覺 anlamay覺n

Hangi konularHangi konular sorusunun cevab覺 bu sayfada yeterli netlikte ifade edilmi zaten. Ben sadece, yine ayn覺 g繹r羹menin an覺lar覺ndan hareketle, Off-Topic kategorisinin d繹rd羹nc羹 maddesine bilhassa sizin dikkatinizi 癟ekmek istedim. Belki, 繹zellikle sizin gibi bu iin etnokreatif boyutuna ilgi duyan veya sayenizde duymaya balayacak olan baka arkadalar da vard覺r ve leziz bir forumumuz olur

[Edited at 2004-12-11 03:06]
Collapse

Umit Altug
Umit Altug  Identity Verified
Ingelesatik Turkierara
+ ...
Baz覺 cevaplar (bunlar daha 繹nce tart覺覺ld覺 m覺?) Dec 13, 2004

Tekrar merhaba,

Eh, herhalde art覺k hangi konular覺 yazal覺m sorusunun cevab覺 belli olmutur. Daha dorusu zaten belliydi. Merak edenler i癟in Forum Kurallar覺 ve Scope burada yaz覺l覺. Ama, hakl覺 olarak 羹pheye d羹enler oldu. Onun i癟in unlar覺 a癟覺k癟a s繹yleyelim:

1. Forum Kurallar覺 ve Scopeta yaz覺lanlara kimseye haber vermeden herhangi bir ekleme yap覺lmam覺t覺r ve kimse de kendi ba覺na bunu yapamaz.

2. Buras覺, Prozun dier fo
... See more
Tekrar merhaba,

Eh, herhalde art覺k hangi konular覺 yazal覺m sorusunun cevab覺 belli olmutur. Daha dorusu zaten belliydi. Merak edenler i癟in Forum Kurallar覺 ve Scope burada yaz覺l覺. Ama, hakl覺 olarak 羹pheye d羹enler oldu. Onun i癟in unlar覺 a癟覺k癟a s繹yleyelim:

1. Forum Kurallar覺 ve Scopeta yaz覺lanlara kimseye haber vermeden herhangi bir ekleme yap覺lmam覺t覺r ve kimse de kendi ba覺na bunu yapamaz.

2. Buras覺, Prozun dier forumlar覺ndan farkl覺 kurallara ve yasaklara tabi ikinci s覺n覺f bir forum deildir.

imdi de, izninizle, bu bal覺kta yazan arkadalar覺m覺z覺n belirttii baz覺 noktalara tek tek cevap vermek istiyorum. (Aa覺da, herkesin ad覺n覺 yazarken Say覺n Filanca diye hitap etmiyorsam, bu k覺sa olsun diyedir. Yoksa Forumun resmiyetinden ve ciddiyetinden taviz vermi deiliz.)

Nizamettin Yiit Hangi konularda yazal覺m?
G繹rd羹羹n羹z gibi, 繹nceden belli ve hepimizin bildii kurallar i癟inde, ne istersek yazar覺z. Aa覺da Xolan覺n bahsettii konuda yazacaklar覺n覺z覺 繹zellikle bekliyorum. Ha, bir de mesaj覺n覺zda Robespierrein ad覺 ge癟mi, ama ahsen hi癟 iim olmaz. Benim g繹nl羹m hep Jacques Rouxdan yanad覺r.

Baybars Araz silinen mesajlara/konu bal覺klar覺na istinaden
Forum eriimi yasaklananlar konusu 癟繹z羹ld羹, dier mesajlarla ilgili olarak da a癟覺klama yapacak ve Forumu 繹yle bir elden ge癟ireceiz. Yaln覺z u 羹st merci laf覺n覺n t羹ylerimi diken diken ettiini s繹ylemek zorunday覺m. Tabii ki gerek duyduunuz her zaman site y繹netimine bavurabilirsiniz. Ama 羹st merciler filan, yok kals覺n.

Serkan Doan Bu mudur abi?
Bu deildir abi. Olmad覺覺 g繹r羹lm羹t羹r, g繹r羹lecektir, gerektiinde g繹sterilecektir.

Nilg羹n Bayram Yazmay覺n efendim, hi癟bir konuda yazmay覺n
Yok, yok, yazal覺m. Siz gene eytana uymaya devam edin ve buraya s覺k s覺k uray覺n.

mit Altu Ortada 癟繹z羹mlenmeyecek bir sorun yok
Size y羹zde y羹z kat覺l覺yor, takdir ve hayranl覺覺m覺 bir kez daha ifade etmek istiyorum, efendim.
(Bu ayn覺 zamanda moderat繹rlerle nas覺l konuulmas覺 gerektiine bir 繹rnektir.)

Balaban Cerit yaz覺malar覺n kurallara uygun ve dost癟a olmamas覺 i癟in neden yok
Y羹z y羹ze g繹r羹meler konusunda hakl覺s覺n覺z. Bununla ilgili bir konu bal覺覺 da a癟覺ld覺. Orada tekrar konuuruz.

Sevin癟 Alt覺n癟eki癟 ne bileyim
Bug羹n hava ya覺l覺yd覺 konusu da tart覺覺labilir elbet. Ne demek istiyorsunuz? Bol ya覺l覺 bir 羹lkede yaayan 襤ngilizlere mi hakaret ediyorsunuz? Teess羹f ederim.

Nizamettin Yiit Y羹z Y羹ze G繹r羹meler
Hem kilitlenen bal覺k hem de bu bal覺k sonunda bu konuya geldi, demek ki bir ihtiya癟 var. En k覺sa zamanda y羹z y羹ze g繹r羹mek dileiyle.

Sel癟uk Aky羹z Silinen Mesaj
Sel癟uk Aky羹z羹n mesaj覺n覺n Forum kurallar覺 gerei silinmesi gerekiyordu. Kendisine yazarak durumu a癟覺klad覺m, o da sorunlar覺n 癟繹z羹m羹 i癟in elinden gelen yard覺m覺 yapaca覺n覺 s繹yledi. G繹sterdiiniz anlay覺 i癟in teekk羹rler.

Xola Hangi konularda yazal覺m?
Bu daha 繹nce cevapland覺. Neden tekrar tekrar sorarak vaktimizi harc覺yorsunuz? Hem o kedili kulu lakayt resminiz igal ettiiniz makama yak覺覺yor mu? L羹tfen, en k覺sa zamanda k覺yafet y繹netmeliine uygun bir vesikal覺k fotoraf覺n覺z覺 g繹nderiniz. Zaten kedi, ku filan zor olur burada. Destursuz baa dalan olmas覺n diye kap覺ya bir pitbull balamay覺 d羹羹n羹yorum. O hayvanca覺zlara da yaz覺k olur sonra.
Collapse

zden Ar覺kan
zden Ar覺kan  Identity Verified
Alemania
Ingelesatik Turkierara
+ ...
Bu uygun olur mu acaba? Dec 13, 2004

Umit Altug wrote:
Xola Hangi konularda yazal覺m?
Bu daha 繹nce cevapland覺. Neden tekrar tekrar sorarak vaktimizi harc覺yorsunuz? Hem o kedili kulu lakayt resminiz igal ettiiniz makama yak覺覺yor mu? L羹tfen, en k覺sa zamanda k覺yafet y繹netmeliine uygun bir vesikal覺k fotoraf覺n覺z覺 g繹nderiniz. Zaten kedi, ku filan zor olur burada. Destursuz baa dalan olmas覺n diye kap覺ya bir pitbull balamay覺 d羹羹n羹yorum. O hayvanca覺zlara da yaz覺k olur sonra.

[Edited at 2004-12-13 07:22]

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Hangi konularda yazal覺m?

Translation news in Turkia

Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »