eviride Fiyatland覺rma - Nelere dikkat edilmeli?
Haria hasi duena: Nizamettin Yigit
Nizamettin Yigit
Nizamettin Yigit  Identity Verified
Herbehereak
Local time: 11:03
Nederlanderatik Turkierara
+ ...
Dec 28, 2005

Merhabalar,

Zaman zaman nas覺l bir fiyat politikas覺 izlenmesi gerektii nelere dikkat edilmesi gerektii sorusu san覺r覺m hepinizin akl覺na gelir. Bu bal覺kta amac覺m az veya 癟ok, A rakam覺 veya B rakam覺 羹zerinde saplan覺p kalmak deil.
Fiyat belirlemede nelere dikkat edilmeli? Bu iin incelikleri neler? Siz X birim fiyat覺na yaparken ayn覺 ii ajans覺n 5X ten faturalanad覺rmas覺 durumu veya siz 5X fiyatland覺r覺rken ajans覺n 4.7x ile 癟al覺mak zorunda kalmas覺 g
... See more
Merhabalar,

Zaman zaman nas覺l bir fiyat politikas覺 izlenmesi gerektii nelere dikkat edilmesi gerektii sorusu san覺r覺m hepinizin akl覺na gelir. Bu bal覺kta amac覺m az veya 癟ok, A rakam覺 veya B rakam覺 羹zerinde saplan覺p kalmak deil.
Fiyat belirlemede nelere dikkat edilmeli? Bu iin incelikleri neler? Siz X birim fiyat覺na yaparken ayn覺 ii ajans覺n 5X ten faturalanad覺rmas覺 durumu veya siz 5X fiyatland覺r覺rken ajans覺n 4.7x ile 癟al覺mak zorunda kalmas覺 gibi konular覺 tart覺al覺m istiyorum.

Hepimiz biliyoruz ki, insan覺n g羹ndelik hayatta ba覺na gelmedik kalmayabiliyor. Her zaman pazarl覺k etme imkan覺 olmayabiliyor. Yeni d羹nya d羹zeninin ekonomik cenderesine d羹羹nce insan fiyat konuma mevzuu bile olmayabiliyor. Az veya 癟ok, zor veya kolay, bir kazanc覺n varl覺覺 ve gereklilii s繹zkonusu....

Neyse san覺r覺m amac覺m yar覺m yamalak da ola belli oldu. Bu hem farkl覺 i t羹rlerinde nas覺l fiyat teklifi vermemizde, hem emeimizin kar覺l覺覺n覺 almaya 癟al覺mada bize yol yordam 繹retmede, hem de bu ie yeni balamakta olduunu ( ne demekse art覺k.. Yeni 癟al覺maya balad覺覺n覺z her m羹teri i癟in iinizi veya emeinizi satmay覺 becerebilmek veya g羹venilirliinizi kabul ettirebilmek veya ispat edebilmek bak覺m覺ndan yenisi ile eskisi aras覺nda ne kadar fark var s繹ylemek g羹癟 ama hadi neyse...) belirtenlere yard覺mc覺 olabilir.

imdilik konuya giremedi isem de sizlerin mesajlar覺ndan sonra on da olur...

Hadi kal覺n sal覺cakla

N. Yigit
Collapse

Serkan Doan
Serkan Doan  Identity Verified
Turkia
Local time: 13:03
Turkieratik Ingelesara
+ ...
Giri Dec 28, 2005

Konuya ani ve g羹zel ekilde girdiniz Nizametti Bey.
Ger癟i bu konu farkl覺 forumlarda tart覺覺lageldi. Ama elbette herkesin ekleyecek eyleri olacakt覺r.
Ben fiyat politikas覺n覺n belirlenmesinde 癟evirmenin becerisi ve h覺z覺 kadar organizasyon yeteneklerinin de rol oynad覺覺na inan覺yorum. Riske girmek/girmemek, ii doru yapmak, deadline hassasiyeti, m羹teri ile insani ilikiler kurmak, bulgur-pirin癟 ilintisine 繹zen g繹stermek, daha ileri aamalarda outsourcing ve
... See more
Konuya ani ve g羹zel ekilde girdiniz Nizametti Bey.
Ger癟i bu konu farkl覺 forumlarda tart覺覺lageldi. Ama elbette herkesin ekleyecek eyleri olacakt覺r.
Ben fiyat politikas覺n覺n belirlenmesinde 癟evirmenin becerisi ve h覺z覺 kadar organizasyon yeteneklerinin de rol oynad覺覺na inan覺yorum. Riske girmek/girmemek, ii doru yapmak, deadline hassasiyeti, m羹teri ile insani ilikiler kurmak, bulgur-pirin癟 ilintisine 繹zen g繹stermek, daha ileri aamalarda outsourcing ve teknolojik yap覺lanma 羹zerinde durman覺n 繹nemli olduunu d羹羹n羹yorum.
Collapse

zden Ar覺kan
zden Ar覺kan  Identity Verified
Alemania
Ingelesatik Turkierara
+ ...
Fiyatland覺rma Dec 29, 2005

Nizam merhaba,

Fiyatland覺rma ile rakam覺 m覺 kastediyorsun daha 癟ok, yoksa hangi birim 羹zerinden fiyat uygulanaca覺n覺 m覺, tam anlamad覺m. Ama ben genel olarak anlad覺覺m kadar覺n覺 yazmaya 癟al覺ay覺m, sen eksik veya yanl覺 anlad覺覺m k覺s覺mlar覺 d羹zeltirsin.

Bir癟ok kritere g繹re bir癟ok farkl覺 fiyatland覺rma y繹ntemi var ve ister istemez herkes kendi al覺覺k olduu y繹ntemi yazacak. 襤ngilizce-T羹rk癟e 癟ifti ve dorultusunda, yabanc覺 癟eviri b嚙
... See more
Nizam merhaba,

Fiyatland覺rma ile rakam覺 m覺 kastediyorsun daha 癟ok, yoksa hangi birim 羹zerinden fiyat uygulanaca覺n覺 m覺, tam anlamad覺m. Ama ben genel olarak anlad覺覺m kadar覺n覺 yazmaya 癟al覺ay覺m, sen eksik veya yanl覺 anlad覺覺m k覺s覺mlar覺 d羹zeltirsin.

Bir癟ok kritere g繹re bir癟ok farkl覺 fiyatland覺rma y繹ntemi var ve ister istemez herkes kendi al覺覺k olduu y繹ntemi yazacak. 襤ngilizce-T羹rk癟e 癟ifti ve dorultusunda, yabanc覺 癟eviri b羹rolar覺yla, kaynak kelime saymak imk璽ns覺z olmad覺覺 s羹rece kaynak kelime 羹zerinden fiyatland覺rma yayg覺n. Bu bana en uygunu olarak da g繹r羹n羹yor, ne al覺p ne vereceini 繹nceden biliyorsun 癟羹nk羹. Yaln覺z dorultu tersine d繹n羹nce dikkatli olmak laz覺m, hacim 癟ok deiebiliyor. Bir genel taban fiyata karar verebilmek benim ahsen epey vaktimi ald覺. Baz覺 癟eviri b羹rolar覺 web sitelerinde fiyat yay覺nl覺yorlar, bunlara bir g繹z atmakta fayda var. Belli bir taban belirledikten sonra da i 癟etrefillendik癟e, ayr覺ca istenen teslimat s羹resine, kendi tecr羹bene ve akl覺ma gelmiyor olabilecek baka fakt繹rlere g繹re bir fiyat saptamaya 癟al覺acaks覺n. Bir de, kim ne derse desin, 癟eviriyi verenin bulunduu 羹lke tabii ki belirleyici oluyor. Hollanda'ya uygulad覺覺n fiyat覺 襤srail'e uygulayamazs覺n. B羹t羹n bu fakt繹rleri hesaba katarak tutturabildiine satacaks覺n ite kardeim

aka bir yana, m羹terinin, benden ald覺覺n覺n 羹zerine ne koyaca覺 beni ilgilendirmiyor, sonu癟ta piyasa 羹癟 aa覺 be yukar覺 belli. Herkesin 5'e satt覺覺n覺 o zaten 25'e satamaz. Sat覺yorsa da derhal o m羹teriyle iletiimi derinletirerek bunun s覺rr覺n覺 繹renmeye 癟al覺mak laz覺m Benim as覺l huzursuz olduum iler saat baz覺nda fiyatland覺r覺lanlar, yani redaksiyon falan. imdi -muhtemelen yine herkesten 癟ok daha ge癟 olarak- 繹rendim ki 癟al覺ma saatini 繹l癟en programlar varm覺. Bug羹nlerde b繹yle bir saat hesapl覺 i yapmam gerekiyor, herhalde en az覺ndan 羹cretsiz denemeleri vard覺r, bir tane y羹kleyip kullanaca覺m. Bakal覺m ie yar覺yorsa bu programlardan kullan覺labilir. Burada yazar覺m yine denedikten sonra.

Kolay gelsin diyorum
zden
Collapse

Nizamettin Yigit
Herbehereak
+ ...
TOPIC STARTER
Deerler fonksiyonu vs ilikiler fonksiyonu Dec 29, 2005

Xola wrote:

Nizam merhaba,

Kolay gelsin diyorum
zden

Acele d羹羹nmenin netayici ite.. Hay覺r fiyatland覺rmadan kast覺m 羹癟 sent be sent tart覺mas覺 balatmak deil.
Senin de deindiin gibi farkl覺 fiyatland覺rmalar var. Biliniyor olduundan emin olsam da yine de buraya yazay覺m. Kim bilir hari癟ten gelen okuyuculardan belki bir tanesi bilmiyor ise diye..

Kaynak metinden fiyatland覺rma: 襤ng, Fra, Alm, gibi dillerden Arap癟a, T羹rk癟e, Urduca, ince, Japonca gibi hedef dildeki kelime c羹mle yap覺s覺n覺n gerei olarak 癟evrilmi metindeki kelime say覺s覺n覺n tahmin edilemedii durumlar i癟in. 襤ng-Fra, veya Hol,Alm aras覺ndaki bir 癟eviri a覺r覺 fark dourmuyor. Ancak metin ar覺lat覺k癟a T羹rk癟e kelime kaybediyor. Ge癟enlerde yapt覺覺m覺z bir ite Hol-T羹r aras覺nda kelime say覺s覺 fark覺 %8,5 ile %20 aras覺ndayd覺. Bu y羹zden hedefe g繹re fiyatland覺rma yap覺yorsan覺z ona g繹re fiyat belirlemeniz laz覺m.

Hedef metinden fiyatland覺rma: zellikle modern bat覺 dillerinin kendi aralar覺ndaki 癟evirilerde temay羹l s羹rekli hedeften fiyatland覺rma y繹n羹nde. Ancak aksi de olsa fazla bir fark oluturmuyor san覺r覺m.

Sat覺r say覺s覺 羹zerinden fiyatland覺rma: zellikle Alm 癟evirmenlerinin al覺覺k olduunu duyduum bu y繹ntem her sat覺rda 55 karakter olduunu kabul ediyor ve ondan sonra toplam karakter say覺s覺n覺 55'e b繹lerek elde edilen rakam覺 sat覺r ba覺na hesap vermi olduu fiyat ile 癟arparak fatura bedelini buluyor.

Standard sayfa 羹zerinden: Bu da aynen sat覺rdaki karakter say覺s覺 gibi sayfadaki kelime veya karakter say覺s覺n覺 sabitleyip anlaarak fiyatland覺rma yap覺lan bir y繹ntem. Sayfa "i癟inde 250 kelime olan metin birimi" olarak alg覺lan覺yor. Dolay覺s覺yla sonunda 癟arpma b繹lme ilemleriyle sonu癟 bulunuyor.

Buna evrak, sertifika, diploma vs 癟evirilerini de ekleyebiliriz. Onlar da bu gruptan deerlendiriliyor.

Saat 羹creti 羹zerinden: Buna dayal覺 癟al覺mak biraz zor. Bazan hi癟 ummad覺覺n覺z bir metin l羹zumundan fazla zaman alabiliyor. Ayr覺ca bu fiyatland覺rma eklinde i sahibi veya ajans ile sizin aran覺zda bir g羹ven olumu olmas覺 laz覺m. Her ne kadar herkesin bir fikri olsa da zaman hesab覺 tek tarafa yontabiliyor. Bu nedenle ben zden'in hat覺rlatt覺覺 zaman kontrol programlar覺ndan birini kullan覺yorum. Kulland覺覺m program 癟evirmenler i癟in yap覺lm覺 bir prgram deil. al覺may覺 saniye saniye durudurp tekrar devam edebiliyorum. Yani kalk覺p biraz meyve haz覺rlay覺p bir tost yap覺p yiyecek isem, onun zaman覺 m羹teriye ilemiyor. Hemen durduruyorum.. 襤 bitminde de bu program覺n yapm覺 olduu hesab覺n g繹r羹n羹r halinin bir "screen shot" 覺n覺 al覺p onu da faturayla birlikte g繹nderiyorum. u ana kadar bir m羹terim itiraz etmedi. Program biraz eski. Yeni versiyonlar覺 para ile sat覺l覺yor ama bendeki eski versiyon paras覺z da覺t覺labilecek olan覺.

Eser 羹zerinden: zellikle kitap veya ansiklopedi 癟evirilerinde bu y繹ntem yayg覺n.

Eser/Saat 羹zerinden: Bu konuda bir tecr羹bem yok. Ancak foruma kat覺lan arkadalardan engin tecr羹besinden faydalanabileceimiz arkadalar覺n varl覺覺ndan haberdar覺m. zellikle film, CS, belgesel gibi birleik meyda 羹r羹nlerinin 癟evirilerinde. Eserin ne kadar 癟eviri i癟eridi yan覺 s覺ra toplam kay覺d覺n ne kadar olduu da 繹nemli.

Her ne kadar serbest piyasa diyor isek de benim yapt覺覺m ii 5 kat覺na veya 25 kat覺na satt覺覺 halde, ben asgari 羹crete denk 羹cret al覺yorsam o zaman bir yanl覺l覺k var. Bu yanl覺l覺k ajans覺n niyetinde olabilecei gibi benim fiyatland覺rmamdan, veya tecr羹bemde de kaynaklan覺yor olabilir.

Kimi 羹lkelerden insanlar l羹zumundan fazla pazarl覺k癟覺 olabiliyor. Bu aynen baz覺lar覺n覺n dier baz覺lar覺ndan daha pahal覺c覺 olmas覺 gibi.

Ancak benim kendi tutumum, her iki taraf覺n menfaatine olmayan bir ibirliinin doru olmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. Bu y羹zden de ona g繹re fiyat veriyor ona g繹re pazarl覺k ediyorum. Daima ilk yapt覺覺m ilerde bir reklam promosyonu olarak ilave bir jest indirimi yapabiliyorum. Ancak bunu emeimin s繹m羹r羹ld羹羹 noktaya getirmiyorum.

B羹t羹n bunlar覺n 羹zerine unu da bizzat yaad覺m. En pazarl覺k癟覺, en ucuzcu olan corafyaya bile yatt覺覺n覺zda r羹yada g繹remiyeceiniz fiyata 癟eviri yapt覺m. Yine 繹deme ihtimali en d羹羹k olan, BB notu adeta negatifte olan corafyalardaki ajanslardan bazan bir iki ay gecikse de alacaklar覺m覺 hep ald覺m.

B羹t羹n bunlardan sonra s繹yleyeceim ticaret bir deerler fonksiyonu deil. yle g繹r羹nse de deil. Ticaret bir ilikiler fonksiyonu. Deiilen maddi deerler sadece ilikiler fonksiyonunun bir aamada kulland覺覺 gere癟ler. Bu y羹zden eer 癟evirmenler ilikilerini iyi tutarlarsa, hem fiyatland覺rmada hem de alacak toplamada %95 baar覺 elde edeceklerini d羹羹nmekteyim.

Geriye kalan %5 nereye gitti derseniz onu da ister istatiksel hata, ister hay覺r hasenat, isterse de kendinize reklam gideri olarak d羹羹nebilirsiniz.

Hadi imdilik burada kals覺n. Sizlerin yazacaklar覺n覺 da merakla bekliyorum.

Kolay gelsin,

N. Yigit

zden Ar覺kan
Alemania
Ingelesatik Turkierara
+ ...
Rheindampfschifffahrtsgesellschaftskapit瓣nsstellvertreter Dec 29, 2005

Peki benim merak ettiim bir ey var: Bildiim kadar覺yla Almancan覺n sat覺r hesab覺yla fiyatland覺r覺lmas覺n覺n nedeni, bileik s繹zc羹klerin hesab覺 bozmas覺. Ayn覺 durum Hollandaca i癟in ge癟erli deil mi? (Ger癟i Hollandacan覺n, 襤ngilizce etkisiyle giderek yaz覺mda bir deiim ge癟irdiini okumutum, ama sonu癟ta o da Germenik dil ve bunlar覺n hepsinde, mesela 襤skandinav dillerinde de zaten yine sat覺r hesab覺 yap覺l覺yor galiba ayn覺 nedenle.)

Nizamettin Yigit
Herbehereak
+ ...
TOPIC STARTER
Bileik kelimeler veya Ayr覺labilir fiiller Dec 29, 2005

Xola wrote:

Peki benim merak ettiim bir ey var: Bildiim kadar覺yla Almancan覺n sat覺r hesab覺yla fiyatland覺r覺lmas覺n覺n nedeni, bileik s繹zc羹klerin hesab覺 bozmas覺. Ayn覺 durum Hollandaca i癟in ge癟erli deil mi? (Ger癟i Hollandacan覺n, 襤ngilizce etkisiyle giderek yaz覺mda bir deiim ge癟irdiini okumutum, ama sonu癟ta o da Germenik dil ve bunlar覺n hepsinde, mesela 襤skandinav dillerinde de zaten yine sat覺r hesab覺 yap覺l覺yor galiba ayn覺 nedenle.)

Birleik kelimeler mevzuu benim de ilgimi 癟ekiyor asl覺nda. Bu y羹zden 襤ngilizcesi ve Hollandacas覺 elimde olan d繹k羹manlar覺 kar覺lat覺raca覺m. Sizlerin de elinde bu t羹r dosyalar var ise kar覺lat覺r覺p, T羹rk癟e ile durumlar覺n覺 ve pozisyonlar覺n覺 anlamam覺zda yard覺mc覺 olursan覺z m羹kemmel olur.

Germanik diller ile ilgili bir durum da isim veya s覺fatlar覺n say覺s覺 kadar da -de, het, die, dat, das, her gibi "article" lar覺n oluu. Veya "beschikbare werkworden" yani ayr覺labilir fiillerin bulunuu da hesaba kat覺lmal覺. zellikle Hollandaca'da as覺l fiil olarak kullan覺l覺yorlarsa (edilgen olarak fragmentlerde kullan覺lanlar hari癟) fiillerin b羹y羹k bir k覺sm覺 bir par癟as覺n覺 c羹mlenin ortas覺na bir par癟as覺n覺 繹znenin yan覺na, veyahutta bir par癟as覺n覺 繹znenin yan覺na bir par癟as覺na覺 da t羹mcenin sonuna atabiliyor?

Bundan baka bir de Baz覺 "eylem"ler zaman veya mekan veya dier unsurlarla ifade ediliyor. Mesela: nerede "waar" sorular覺nda bu "waar" yaln覺z deil c羹mlede bir de "in, op, onder, van, aan, mee, met, bij, etc..." var. Bala癟 olark kullan覺ld覺覺 durumlarda da ya "waarin" bir arada ya da ayr覺lm覺 olarak kullan覺labiliyor. Buna benzer hem bala癟 hem de soru kelimesi olarak kullan覺labilen o kadar 癟ok kelime var ki, benim Hollandacay覺 gelitiremeyiimin sebebi de bu Yoksa 襤ngilizce'den sonra fevkalade kolay oluyor...

Sonu癟ta birleik kelimeden kaybettiini, cinsiyet veya tekil 癟oul "article"lar覺ndan kazan覺yor. Almanca i癟in de durumunun 癟ok uzun metinler i癟in deimeyeceini d羹羹n羹yorum veya almanca bilmediime g繹re, en az覺ndan deimeme ihtimalinin varl覺覺n覺 kabul ediyorum.

Ayr覺ca Almanca, Frans覺ca, 襤spanyolca, 襤ngilizce aras覺nda otomasyon da m羹mk羹n. Yani 癟evirmen kendini iyi donatm覺 ise, 繹nce otomasyon ile yapt覺覺 癟eviriyi sonra kendisi edit ederek iini kolaylat覺rabilir. Ben SYSTRANSOFT ile birka癟 metin 羹zerinde denedim. ok iyi bir ey 癟覺kmasa da okunduunda anla覺lacak kadar bir yaz覺 癟覺kabiliyor. Dolay覺s覺yla bu diller aras覺ndaki 癟eviriler bizim dilimiz gibi otomasyonun m羹mk羹n olmad覺覺 ya da 癟ooook s覺n覺rl覺 繹l癟羹de m羹mk羹n olduu dillerde fazla da referans olacaa benzemiyor. Bilmem yan覺l覺yor muyum?

Nizam

zden Ar覺kan
Alemania
Ingelesatik Turkierara
+ ...
Evet! Dec 30, 2005

Ayr覺ca Almanca, Frans覺ca, 襤spanyolca, 襤ngilizce aras覺nda otomasyon da m羹mk羹n. Yani 癟evirmen kendini iyi donatm覺 ise, 繹nce otomasyon ile yapt覺覺 癟eviriyi sonra kendisi edit ederek iini kolaylat覺rabilir. Ben SYSTRANSOFT ile birka癟 metin 羹zerinde denedim. ok iyi bir ey 癟覺kmasa da okunduunda anla覺lacak kadar bir yaz覺 癟覺kabiliyor. Dolay覺s覺yla bu diller aras覺ndaki 癟eviriler bizim dilimiz gibi otomasyonun m羹mk羹n olmad覺覺 ya da 癟ooook s覺n覺rl覺 繹l癟羹de m羹mk羹n olduu dillerde fazla da referans olacaa benzemiyor. Bilmem yan覺l覺yor muyum?

Yani yan覺l覺yorsun Ben otomasyon, ayr覺ca bir dilin 繹renilmesinin fevkalade kolay olabilmesi gibi tezlere biraz alerji duyuyorum, kusura bakmazsan. Otomasyon T羹rk癟ede m羹mk羹n deil diye bir ey de yok; hangi diller piyasada yayg覺nsa o dillerle ura覺yorlar, yar覺n herkes bir nedenle T羹rk癟e 繹renecek olsa, T羹rk癟eyi de MT programlar覺nda g繹r羹r羹z, ama o da dierleri kadar olur ancak. eviriyi programla yap覺p sonra redaksiyonla iin kolaylaaca覺n覺 da d羹羹nm羹yorum, tersine astar覺 y羹z羹nden pahal覺ya gelir. eviri sadece anlam覺 aktarmak olsa zaten bizim burada iimiz ne? Mesela en mekanik 癟eviri ii gibi g繹r羹nen yaz覺l覺m 癟evirisinde bile elinizde anlamdan baka hi癟bir ey yoksa, eliniz kolunuz bal覺 kalakal覺rs覺n覺z. Kald覺 ki daha anlam aktarma meselesi bile 癟繹z羹lebilmi deil MT programlar覺nda.

Baybars Araz
Baybars Araz  Identity Verified
Local time: 13:03
Ingelesatik Turkierara
+ ...
Yaz覺l覺m'da MT Dec 31, 2005

Xola wrote:

...Mesela en mekanik 癟eviri ii gibi g繹r羹nen yaz覺l覺m 癟evirisinde bile elinizde anlamdan baka hi癟bir ey yoksa, eliniz kolunuz bal覺 kalakal覺rs覺n覺z...

Konu d覺覺 ama bu c羹mlenin ard覺ndan bir an覺m akl覺ma geldi. Eski 癟al覺t覺覺m irketin ERP programlar覺n覺n terc羹melerinde 3 sene kadar 繹nce otomasyona a覺rl覺k verilmesi karar覺 al覺nm覺t覺. 襤rlanda'daki merkez de s覺k kullan覺lan kelimeleri yeni 癟evirilere otomatik olarak uygulayacak ve b繹ylece genelde tek kelimeden oluan sat覺rlarda 繹nemli bir maliyet tasarrufu yapacakt覺. Bu kelimelerin aras覺na birka癟 tane birden fazla anlam覺 olan kelimeyi de koymular. Hi癟 unutamad覺覺m kelime "Receipt" idi. Programlarda 3 farkl覺 anlama geliyordu. 1. Al覺nan 繹deme, 2. Makbuz, 3. Teslim alma.. Hepsini 'Teslim alma' olarak 癟evirmilerdi. Yakla覺k 60 ya da 70 bin kelimeydi.. 襤ki ay m覺 ne uram覺t覺k d羹zeltmek i癟in...

Nizamettin Yigit
Herbehereak
+ ...
TOPIC STARTER
"Acil" iler Jan 12, 2006

Merhabalar,

Acil bitirilmesi gerekiyor diye gelen iler i癟in farkl覺 fiyat uygulanmas覺n覺 nas覺l deerlendiriyorsunuz? Bu istekle gelen birinin sizin s羹rekli m羹teriniz olmas覺 bir anlam ifade ediyor mu?

Siz ce bir fark uygulanacak ise normal fiyata oranla y羹zde ka癟 bir fark uygulanmal覺?

Bir iin acil i uygulamas覺na girmesi i癟in k羹癟羹k veya b羹y羹k olmas覺 繹nemli mi?

Bu defa hep sorulu bir mesaj oldu. Ben kendi g繹r羹lerimi
... See more
Merhabalar,

Acil bitirilmesi gerekiyor diye gelen iler i癟in farkl覺 fiyat uygulanmas覺n覺 nas覺l deerlendiriyorsunuz? Bu istekle gelen birinin sizin s羹rekli m羹teriniz olmas覺 bir anlam ifade ediyor mu?

Siz ce bir fark uygulanacak ise normal fiyata oranla y羹zde ka癟 bir fark uygulanmal覺?

Bir iin acil i uygulamas覺na girmesi i癟in k羹癟羹k veya b羹y羹k olmas覺 繹nemli mi?

Bu defa hep sorulu bir mesaj oldu. Ben kendi g繹r羹lerimi bilahaere yazaca覺m. Hele 繹nce u pen癟e-i grib'den kendimi kurtaray覺m.

Sal覺cakla

N. Yiit
Collapse

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

eviride Fiyatland覺rma - Nelere dikkat edilmeli?

Translation news in Turkia

CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »